Tarief berekenen en reserveren

Particuliere en zakelijke shortlease

17-10-2016
In de jaren '80 kwam in Nederland het leasen van auto's op. Sindsdien heeft het een flinke ontwikkeling doorgemaakt waarbij naast longlease, ook shortlease mogelijk werd. Tegenwoordig bestaan de opties om zowel zakelijk als particulier te shortleasen. Wat houdt shortleasen in? Voor wie is het bestemd? Wat is het voordeel voor particulieren?

Kort leasen

Shortleasen is een ander woord voor kort leasen. Hierbij wordt de auto geleaset voor een korte periode. Er is dan geen sprake van een langlopend contract. De kortst mogelijke leaseperiode is een maand. Hierna kan degene die leaset het contract opzeggen wanneer hij wilt. Ook de huurvoorwaarden kunnen aan het gebruik aangepast worden. Het is dus eigenlijk een flexibele manier van leasen.

Voor wie?

Leasen voor een kortere periode is in verschillende situaties en voor iedereen geschikt. Voor werkgevers die tijdelijk vervoer aan hun werknemers willen bieden, voor bedrijven met seizoenspieken, voor mensen die tijdelijk tussen twee banen zitten, voor ZZP'ers, enz.

Ook voor particulieren beschikbaar

Leasen is vandaag de dag niet alleen zakelijk in gebruik, ook particulieren leasen steeds vaker. Het voordeel van particulier shortleasen is dat men na een maand het contract kan opzeggen. Dat is handig wanneer bijvoorbeeld niet zeker weet waar het leven hem gaat brengen, of wanneer diegene een tijdelijke baan heeft. Na het gebruik van de shortlease kan de auto aansluitend zakelijk in gebruik genomen worden.

Shortleasen bij HuurMij

Shortleasen is bij HuurMij ook mogelijk. Omdat de vraag naar shortlease de afgelopen jaren erg is gegroeid, heeft HuurMij hier een speciale website voor: www.supershortlease.nl. Hierop staan alle personenauto's en bestelwagens die geshortleased kunnen worden.

Appen achter het stuur Europese verkeersregels app Huurmij rent voor Xenia (UPDATE) Wat weet u over bijtelling? Gave set van 12 dinokinkkers Particuliere en zakelijke shortlease Wintersportactie personenbussen Zwemmen in de Amsterdamse grachten voor ALS Een auto in het buitenland huren 1000e Beoordeling binnen op klantenvertellen.nl Nieuwe vestiging Hoofddorp Shortlease acties deze maand INQAR bij RTL7 Mobiel Schade Melden Studentenkorting In- en uitgifte vanaf heden volledig digitaal Verhuizing Leiden Mont Ventoux op in strijd tegen kanker Verplichte alcoholtest in Frankrijk Proefabonnement Deeltijd Auto Terugstorten van de borg 10% korting LUMC / Universiteit Leiden / Stad Leiden

   Wat te doen bij pech / schade

Pech
Bel na kantooruren:    +31 (0)71 5 820 820
U wordt buiten kantooruren geholpen door een medewerker van Taxi Centrale Wielkens. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Wij zullen dan per direct contact met u opnemen om te zorgen dat u zo snel mogelijk weer op weg bent.

U kunt ook direct contact opnemen met de alarmcentrale van het betreffende merk. U vindt dit nummer in het instructie- of onderhoudsboekje in het dashboard.

Indien u strandt als gevolg van het tanken van foutieve brandstof is de huurder/bestuurder aansprakelijk voor alle kosten die hieruit voortvloeien.

Schade, diefstal of vermissing

Bij een aanrijding, schade, diefstal of vermissing bent u verplicht een schade-aangifteformulier in te vullen.