Tarief berekenen en reserveren

Wat weet u over bijtelling?

31-10-2016

Bijtelling is een bekend begrip wanneer het over leasen gaat. Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Maar wat is bijtelling? Hoe wordt het bepaald? En wat voor consequenties heeft het?

Wat is bijtelling?

Wanneer u als werknemer de auto van de zaak ook privé gebruikt, telt de werkgever een bedrag bij het loon op. Dit bedrag heet bijtelling. Als het privégebruik meer dan 500 kilometer per kalenderjaar telt, gaat de bijtelling in werking.

Hoe wordt het bepaald?

De hoogte van de bijtelling hangt af van de hoeveelheid CO2-uitstoot en leeftijd van de auto. Wanneer de auto zuinig rijdt, gelden lagere percentages. Ook hangt het percentage af van het moment waarop de auto voor het eerst een kenteken heeft gekregen. In 2016 bedraagt het algemene bijtellingspercentage 25%, maar het kabinet is voortdurend in gesprek om de bijtelling aan te scherpen.

Wat zijn de consequenties?

De werkgever moet over de bijtelling loonbelasting/premie volksverzekeringen betalen. Daardoor daalt het nettoloon van de werknemer.

Wanneer de werknemer met de werkgever heeft afgesproken een eigen bijdrage te betalen voor het privégebruik, wordt deze eigen bijdrage van de bijtelling afgetrokken. Er wordt dan alleen belasting betaald over het verlaagde bedrag.

Als de werknemer minder dan 500 kilometer per jaar privé in de zakelijke auto rijdt en dit kan aantonen, hoeft de werkgever niets bij het loon op te tellen.

HuurMij helpt

Als werkgever of werknemer krijgt u te maken met bijtelling wanneer u leaset. HuurMij helpt u graag bij vragen over bijtelling. Neem contact op.


Appen achter het stuur Europese verkeersregels app Huurmij rent voor Xenia (UPDATE) Wat weet u over bijtelling? Gave set van 12 dinokinkkers Particuliere en zakelijke shortlease Wintersportactie personenbussen Zwemmen in de Amsterdamse grachten voor ALS Een auto in het buitenland huren 1000e Beoordeling binnen op klantenvertellen.nl Nieuwe vestiging Hoofddorp Shortlease acties deze maand INQAR bij RTL7 Mobiel Schade Melden Studentenkorting In- en uitgifte vanaf heden volledig digitaal Verhuizing Leiden Mont Ventoux op in strijd tegen kanker Verplichte alcoholtest in Frankrijk Proefabonnement Deeltijd Auto Terugstorten van de borg 10% korting LUMC / Universiteit Leiden / Stad Leiden

   Wat te doen bij pech / schade

Pech
Bel na kantooruren:    +31 (0)71 5 820 820
U wordt buiten kantooruren geholpen door een medewerker van Taxi Centrale Wielkens. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Wij zullen dan per direct contact met u opnemen om te zorgen dat u zo snel mogelijk weer op weg bent.

U kunt ook direct contact opnemen met de alarmcentrale van het betreffende merk. U vindt dit nummer in het instructie- of onderhoudsboekje in het dashboard.

Indien u strandt als gevolg van het tanken van foutieve brandstof is de huurder/bestuurder aansprakelijk voor alle kosten die hieruit voortvloeien.

Schade, diefstal of vermissing

Bij een aanrijding, schade, diefstal of vermissing bent u verplicht een schade-aangifteformulier in te vullen.