Menu
  Tarief berekenen en reserveren

De deelauto wint nog steeds aan populariteit.

08-11-2018

De deelauto wordt steeds meer als een praktisch, duurzaam en goedkoop alternatief voor de eigen auto gezien. In tien jaar tijd is het aantal deelauto’s in Nederland meer dan vertwintigvoudigd. En dat zijn verhoudingsgewijs veel milieuvriendelijke auto’s. Dubbel duurzaam dus.

Er rijden in Nederland op dit moment 41.000 deelauto’s rond, die door 400.000 mensen worden gebruikt. Dat is een flinke toename ten opzichte van tien jaar geleden, toen er nog maar 1.623 waren. En 10.000 auto’s meer dan een jaar geleden. De meeste deelauto’s staan in Amsterdam: ruim 7.000, maar Utrecht is de stad met de meeste deelauto’s per inwoner: meer dan 950 per 100.000 inwoners. De deelauto wordt steeds meer als een praktisch, duurzaam en goedkoop alternatief voor de eigen auto gezien. De trend van bezit naar gebruik zet daarmee verder door. 

Milieuvriendelijker

Uit onderzoek van kennisplatform CROW blijkt dat deelauto’s milieuvriendelijker zijn omdat ze vaker elektrisch zijn. 6,5% van de deelauto’s is volledig elektrisch, terwijl dat van het gehele wagenpark in Nederland slechts 1% is. Zodoende kunnen deelauto’s een bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en daarnaast aan het verminderen van de (parkeer)drukte in grote steden. 
 

Green Deal Autodelen 2

BOVAG heeft begin oktober de nieuwe Green Deal Autodelen ondertekend, die zich inzet voor meer bekendheid van de deelauto bij het grote publiek én die de samenwerking met overheid en gemeenten stimuleert. Daardoor kunnen drempels voor de eindgebruiker worden weggenomen, maar ook voor huurauto’s. De deelauto wordt steeds meer als een praktisch en goedkoop alternatief voor  de eigen auto gezien. Mobiliteit en delen gaan steeds vaker samen. Daarom gaat BOVAG in 2019 een visie opstellen over de deeleconomie.

Bron: BOVAG

Acties
Bestelbusdeal 29-06-2020
Promotieauto vanaf €25,- per dag! 01-02-2018

Grijp niet mis. Bekijk en reserveer hier onze actuele actie huurauto’s.

Bestelbusdeal

Promotieauto vanaf €25,- per dag!

Shortlease acties deze maand

Studentendeal


Onze Vestigingen