Menu
  Tarief berekenen en reserveren

Nieuwe brandstoflabels

06-11-2018

Internationale duidelijkheid over brandstoffen

Sinds vrijdag 12 oktober staan er op de pompen en vulpistolen bij tankstations extra brandstofstickers die de soort brandstof aanduiden. Ook nieuwe voertuigen krijgen voortaan zo’n sticker om aan te geven welke brandstof voor het voertuig geschikt is (in het onderhoudsboekje en in de tankklep).

Alle tankstations in de EU, plus een aantal landen zoals Noorwegen, Turkije, Servië en Zwitserland, krijgen gestandaardiseerde stickers die de diverse soorten brandstof aanduiden.

De vertrouwde benamingen zullen echter niet verdwijnen en er verandert ook niets in de aangeboden brandstoffen!

Nieuwe stickers op pomp en tankklep

Deze stickers zijn te vinden op de pomp en op vulpistolen. Nieuwe auto’s krijgen ook aan de binnenkant van de tankklep een sticker volgens hetzelfde systeem. Zo is direct duidelijk welke brandstof je moet tanken.

Ronde, vierkante en ruitvormige symbolen

De ronde symbolen duiden altijd op benzine, de vierkante op diesel en de ruitvormige op gas. Behalve E5 bestaan er ook de benzines E10 en E85. Het getal staat voor het percentage bio-componenten. Hetzelfde geldt voor diesel. Behalve B7 zijn er ook B10, B100 en XTL. XTL is een synthetische olie en is dus niet uit aardolie vervaardigd. Bij gas geven de letters in de ruit aan om welk type het gaat.

De stickers zijn nodig omdat er steeds meer brandstoffen bijkomen. Dat komt doordat de Europese Unie en nationale overheden willen dat we milieuvriendelijk gaan tanken. Er komen bijvoorbeeld steeds meer biobrandstoffen (al dan niet in mengvorm), waarmee auto’s minder schadelijke stoffen uitstoten.

Zie voor meer informatie www.nieuwebrandstofstickers.nl


Bron: ANWB.nl
Acties
Bestelbusdeal 29-06-2020
Promotieauto vanaf €25,- per dag! 01-02-2018

Grijp niet mis. Bekijk en reserveer hier onze actuele actie huurauto’s.

Bestelbusdeal

Promotieauto vanaf €25,- per dag!

Shortlease acties deze maand

Studentendeal


Onze Vestigingen