Menu
  Tarief berekenen en reserveren

Grijp niet mis. Bekijk en reserveer hier onze actuele actie huurauto’s.

Bestelbusdeal

Promotieauto vanaf €25,- per dag!

Shortlease acties deze maand

Studentendeal

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het huren van een auto

 • Het huren van een auto is heel eenvoudig, maar omdat veel mensen dit niet regelmatig doen, hebben we hier het e.e.a. proberen uit te leggen.

Wat is de borg

 • De borg is afhankelijk van het type huurauto, de lengte van de huurperiode, leeftijd van de bestuurder en of het eigen risico wordt verlaagd. Borg kan worden voldaan dmv je pinpas of autorisatie op je creditcard (Visa of Mastercard). Wij accepteren geen contant geld.

Hoe snel wordt het restant van mijn borgsom teruggestort

 • Wij verzoeken je de borgsom te pinnen. Dit betekent ook dat de eindafrekening en de terugbetaling van het restant van de borg niet contant aan de balie plaatsvindt. Wij houden je geld niet onnodig vast! Daarom storten wij iedere avond (ma t/m vr) de restanten van de borgsommen terug. Dus breng je de auto retour voor 17.30 uur (ma t/m vr) dan gaat diezelfde dag de betaling naar jou er nog uit. Breng je de auto na 17.30 uur retour dan loopt deze met de betaling van de volgende dag mee. Wanneer het voertuig vrijdag na 17.30 uur wordt teruggebracht dan vindt de storting plaats op maandag. De bank verwerkt geen betalingen in het weekend. LET OP! De verwerking bij de bank kan maximaal 3 werkdagen duren.

Wat heb ik nodig om een auto te huren

 • Voor het huren van een auto vragen wij een dubbele legitimatie in de vorm van een geldig rijbewijs + paspoort of ID-kaart. Bovendien moet je een Nederlands verblijfadres hebben. Wanneer één van de legitimatiebewijzen niet Nederlands is, dient de borg te worden voldaan met creditcard.

Wat moet ik doen bij pech of schade onderweg en bij diefstal of vermissing van de huurauto

 • Bel +31 88 99 60 111. Buiten onze openingstijden word je doorgeschakeld naar de INQAR alarmcentrale. Bij schade vul altijd een schadeformulier in. Maak foto's en neem eventueel contact op met de politie. Voor een uitgebreide uitleg klik hier.
 • In geval van ruitschade bel je buiten onze openingstijden naar 0800-0828 (Autotaalglas) of 0800-7007 (Kwik-Fit).

Mag ik met een huurauto naar het buitenland

 • Je mag met onze huurauto's naar bijna alle landen in Europa. Je moet dit vooraf wel bij ons melden evenals de te bezoeken landen. Bovendien ben je verplicht een buitenland-vervangend vervoer verzekering af te sluiten. Voor meer informatie en de toegelaten landen klik hier.
 • I.v.m. covid-19 moeten deze landen op de datum van vertrek, code geel hebben.

Mag ik met mijn rijbewijs-B een bestelbus of bakwagen huren

 • Ja, elke auto die wij verhuren mag je rijden met een rijbewijs-B, dus ook alle vrachtvoertuigen.

Kan ik de huurauto buiten de openingstijden terugbrengen

 • Ja, de sleutel kun je dan deponeren in de sleutelkluis naast de ingang. Omdat wij de auto niet direct kunnen controleren, blijf je verantwoordelijk voor schade en/of diefstal tot 2 uur na openingstijd.

Wat is een dagdeel en hoe lang is een dag

 • Een dagdeel is alleen mogelijk voor bestelwagens en kan van van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur, van 13.00 tot 17.30 uur of van 17.30 uur tot de volgende dag 8.00 uur. Op zaterdag is het laatste dagdeel alleen in Leiden mogelijk. Een dag is 24 uur en kan voor personenauto's op elk moment binnen de openingstijden beginnen. Voor vrachtvervoer begint en eindigt dit op bloktijden 8.00, 13.00 of 17.00 uur. Op zaterdag moeten de bussen om 8.00 uur terug zijn.

Hoe is de auto verzekerd en wat houdt het eigen risico in

 • De auto is all-risk verzekerd (in eigen beheer) incl. persoonlijke ongevallen inzittenden verzekering, maar je moet wel een eigen risico betalen bij schade per geval als je de huurauto met schade terugbrengt die bij vertrek nog niet aanwezig was. Voor het overzicht klik hier

Wat is wel en niet inbegrepen bij het huren van een auto

Moet ik de huurauto met een volle tank inleveren

 • De huurauto krijg je altijd met een volle tank mee. De vestiging Leiderdorp beschikt over een eigen tankstation. Dit betekent dat je de auto zelf niet hoeft af te tanken, maar dat wij dit voor je kunnen doen. Hiervoor rekenen wij de landelijke brandstofadviesprijs van die dag met een opslag van € 0,15 per liter. Onze vestigingen Leiden, Alphen en Hoofddorp beschikken niet over een eigen tankpomp. Wij verzoeken je daarom het voertuig weer vol getankt in te leveren. Daarnaast vragen wij de tankbon te laten zien of achter te laten in de auto. Mocht dit voltanken echter niet mogelijk zijn, dan tanken wij het voertuig voor je af. Voor deze tankservice bereken wij € 4,95 in Leiden & Hoofddorp en € 7,50 in Alphen. Zie ook Aftankservice.

Zijn de huurauto's altijd en direct beschikbaar

 • Als je online reserveert moet je altijd wachten tot deze door ons wordt bevestigd. Wij streven ernaar dit te doen binnen een uur tijdens openingstijden. Hoe eerder je reserveert, hoe groter de kans dat de gewenste auto beschikbaar is. Wij garanderen alleen een huurklasse, geen merk en type, maar proberen dit wel te verzorgen.

Wat gebeurd er als ik een bekeuring heb gekregen

 • De bekeuring of beschikking wordt in 1e instantie naar ons gestuurd. In veel gevallen sturen wij een bezwaarschrift met de gegevens van de huurder/bestuurders, waarna het CJIB de beschikking naar die persoon stuurt. Je krijgt van ons een factuur van € 9,50 administratiekosten. In de overige gevallen wordt het boetebedrag aan je doorbelast met een verhoging van € 9,50 administratiekosten. Let op dat je altijd alleen het factuurbedrag aan ons betaald.

Ik ben 18 jaar en heb net mijn rijbewijs. Kan ik dan een auto huren

 • Huurders/bestuurders jonger dan 21 jaar kunnen alleen personenauto's in de categorie A en bestelwagens in de categorie K, L en M huren. Bovendien worden bij huurders/bestuurders jonger dan 24 jaar de eigen risico bedragen verdubbeld. Zie ook Verlaging eigen risico.

Ik heb per ongeluk verkeerde brandstof getankt. Hoe nu verder

 • Allereerst is het de bedoeling absoluut niet te gaan rijden om motorschade te voorkomen. Uiteraard word je door ons geholpen, echter alle kosten die hier uit voortkomen worden aan je doorberekend, omdat dit niet onder een extra verzekering valt.

Moet ik de auto schoon inleveren en worden er anders schoonmaakkosten berekend

 • De auto mag uiteraard schoon worden ingeleverd, maar dit hoeft niet. Wel worden schoonmaakkosten in rekening gebracht als de auto meer vies is dan bij normaal en redelijk gebruik verwacht mag worden.

Mag er gerookt worden in de huurauto

 • Nee, er mag absoluut niet worden gerookt. Een volgende huurder wil ook waarschijnlijk graag in een frisse auto rijden.

Kan de huurperiode worden verlengd of ingekort

 • Dat kan na overleg. In sommige gevallen kan het langer huren van een specifieke auto lastig worden, maar we zoeken dan uiteraard naar een passende oplossing. Bij langer huren moet je wel borg komen bijbetalen op de vestiging. Lever je de auto eerder in dan betaal je uitsluitend voor de gehuurde dagen met bijbehorend tarief, mits dit niet meer dan een week afwijkt van het aantal gereserveerde dagen.

Heb je een vraag die hier niet bij staat vul dan het contactformulier in


Onze Vestigingen