{{content}} ×

De deelauto wint nog steeds aan populariteit | Huurmij

De deelauto wint nog steeds aan populariteit

De deelauto wordt steeds meer als een praktisch, duurzaam en goedkoop alternatief voor de eigen auto gezien.

In tien jaar tijd is het aantal deelauto’s in Nederland meer dan vertwintigvoudigd. En dat zijn verhoudingsgewijs veel milieuvriendelijke auto’s. Dubbel duurzaam dus.

Er rijden in Nederland op dit moment 41.000 deelauto’s rond, die door 400.000 mensen worden gebruikt. Dat is een flinke toename ten opzichte van tien jaar geleden, toen er nog maar 1.623 waren. En 10.000 auto’s meer dan een jaar geleden. De meeste deelauto’s staan in Amsterdam: ruim 7.000, maar Utrecht is de stad met de meeste deelauto’s per inwoner: meer dan 950 per 100.000 inwoners. De deelauto wordt steeds meer als een praktisch, duurzaam en goedkoop alternatief voor de eigen auto gezien. De trend van bezit naar gebruik zet daarmee verder door.

Milieuvriendelijker

Uit onderzoek van kennisplatform CROW blijkt dat deelauto’s milieuvriendelijker zijn omdat ze vaker elektrisch zijn. 6,5% van de deelauto’s is volledig elektrisch, terwijl dat van het gehele wagenpark in Nederland slechts 1% is. Zodoende kunnen deelauto’s een bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en daarnaast aan het verminderen van de (parkeer)drukte in grote steden.

Green Deal Autodelen 2

BOVAG heeft begin oktober de nieuwe Green Deal Autodelen ondertekend, die zich inzet voor meer bekendheid van de deelauto bij het grote publiek én die de samenwerking met overheid en gemeenten stimuleert. Daardoor kunnen drempels voor de eindgebruiker worden weggenomen, maar ook voor huurauto’s. De deelauto wordt steeds meer als een praktisch en goedkoop alternatief voor  de eigen auto gezien. Mobiliteit en delen gaan steeds vaker samen. Daarom gaat BOVAG in 2019 een visie opstellen over de deeleconomie.

Bron: BOVAG


Nieuwsberichten

Tips bij pech of schade in het buitenland

Tips bij pech of schade in het buitenland

01 juli 2022

Pech tijdens de vakantie komt nooit goed uit. Deze zomer gaan veel Nederlanders met de auto op vakantie. Gelukkig zijn veel maatregelen van de afgelopen jaren voor corona niet meer van toepassing, toch is het goed om rekening te houden met de gevolgen die nog merkbaar zijn.

Lees meer
INQAR Nedcars Amsterdam volwaardig franchisenemer

INQAR Nedcars Amsterdam volwaardig franchisenemer

19 maart 2021

INQAR Nedcars is vanaf heden als franchisenemer toegetreden tot de INQAR franchiseorganisatie

Lees meer

Delen backoffice versterkt autoverhuurders

28 mei 2020

In de komende periode worden Nedcars uit Amsterdam en Sloothaak uit Haarlem aangesloten op de backoffice van Rebel Mobility Services. Deze samenwerking geeft de autoverhuur- en shortleasebedrijven de kans om zich volledig op de commerciële kant van hetwerk te richten, terwijl andere zaken op de achtergrond op brede schaal worden geregeld.

Lees meer
Hoe gaan wij om met het coronavirus

Hoe gaan wij om met het coronavirus

13 april 2020

Wij geven deze informatie om onduidelijkheid met betrekking tot het Corona-Virus weg te nemen. Onze verhuurvestigingen zijn gewoon volgens de gebruikelijke tijden geopend, en dat blijft ook het geval, tenzij dit anders vanuit de overheid beslist wordt.

Lees meer
HuurMij Leiderdorp
HuurMij Leiderdorp

Lijnbaan 12, 2352 CK 071 5 820 820 leiderdorp@huurmij.nl

HuurMij Leiden
HuurMij Leiden

Pesthuislaan 8, 2333 BA 071 51 34 700 leiden@huurmij.nl

HuurMij Alphen a/d Rijn
HuurMij Alphen a/d Rijn

Handelsweg 14, 2404 CD 0172 426 657 alphen@huurmij.nl

HuurMij Haarlem
HuurMij Haarlem

Koudenhorn 24-30, 2011 JD 023 53 19 131 haarlem@huurmij.nl

HuurMij Amsterdam
HuurMij Amsterdam

Karel Doormanstraat 105e, 1055 VD 020 688 10 15 amsterdam@huurmij.nl