{{content}} ×

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over auto huren bij Huurmij? Bekijk de veelgestelde vragen hieronder of gebruik het contactformulier.

Voor de huur

Het huren van een auto is heel eenvoudig, maar omdat veel mensen dit niet regelmatig doen, hebben we hier het e.e.a. proberen uit te leggen.

Voor het huren van een auto vragen wij een dubbele legitimatie in de vorm van een geldig rijbewijs + paspoort of ID-kaart. Deze moeten allen op dezelfde naam staan. Wij behouden ons het recht om een recente adreslegitimatie te vragen. Bovendien moet je een Nederlands verblijfadres hebben. Wanneer één van de legitimatiebewijzen niet Nederlands is, dient de borg te worden voldaan met creditcard. Indien je in het bezit bent van een buitenlands rijbewijs dat is opgemaakt in een niet-Latijns schrift, dien je ook een Internationaal Rijbewijs (IDP) mee te nemen. Daarnaast mag het rijbewijs niet ouder zijn dan 10 jaar.

Als je online reserveert moet je altijd wachten tot deze door ons wordt bevestigd. Wij streven ernaar dit te doen binnen een uur tijdens openingstijden. Hoe eerder je reserveert, hoe groter de kans dat de gewenste auto beschikbaar is. Wij garanderen alleen een minimale huurklasse, geen merk en type, maar proberen dit wel te verzorgen

Bij het opstellen van het huurcontract wordt er een huurder aangegeven. Het is daarnaast toegestaan om extra bestuurders op te geven. Deze moeten op het contact worden vermeld anders zal de verzekeringmaatschappij bij schade niet uitkeren. Tevens vervalt dan het contractuele eigen risico en is de huurder aansprakelijk voor het gehele schadebedrag.

De kosten zijn € 3,50 incl. btw per dag.

Huurders/bestuurders jonger dan 21 jaar kunnen alleen personenauto's in de categorie A en bestelwagens in de categorie K en L huren. Bovendien worden bij huurders/bestuurders jonger dan 24 jaar de eigen risico bedragen verdubbeld. Zie ook Verlaging eigen risico

Het huurtarief is inclusief btw, verzekering met standaard eigen risico en het rijden van het vrije aantal kilometers. Exclusief zijn de brandstofkosten, verlaging van het eigen risicobedrag, extra's en accessoires, zoals buitenlanddekking en extra bestuurders.

Ja, elke auto die wij verhuren mag je rijden met een rijbewijs B, dus ook alle vrachtvoertuigen die wij verhuren.

Voor het huren van een auto moet een waarborgsom worden betaald. De borg is afhankelijk van het type huurauto, de lengte van de huurperiode, leeftijd van de bestuurder. De waarborg kan worden verlaagd door het eigen risico te verlagen. Een medewerker kan dit voor je berekenen.

Borg kan worden voldaan dmv je pinpas of autorisatie op je creditcard (Visa of Mastercard). Om veiligheidsreden accepteren wij geen contant geld.

De auto is all-risk verzekerd (in eigen beheer) incl. persoonlijke ongevallen inzittenden verzekering, maar je moet wel een eigen risico betalen bij schade per geval als je de huurauto met schade terugbrengt die bij vertrek nog niet aanwezig was. Voor het overzicht klik hier.

Een dagdeel is alleen mogelijk voor bestelwagens en kan van van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur, van 13.00 tot 17.00 uur of van 17.00 uur tot de volgende dag 8.00 uur. Op zaterdag is het laatste dagdeel alleen in Leiden en Haarlem mogelijk. Een dag is 24 uur en kan voor personenauto's op elk moment binnen de openingstijden beginnen. Voor vrachtvervoer begint en eindigt dit op bloktijden 8.00, 13.00 of 17.00 uur. Op zaterdag moeten de bussen om 8.00 uur terug zijn. Het complete overzicht vind je hier.


Tijdens de huur

Je mag met onze huurauto's naar bijna alle landen in Europa. Je moet dit vooraf wel bij ons melden evenals de te bezoeken landen. Bovendien ben je verplicht een buitenland-vervangend vervoer verzekering af te sluiten. Voor meer informatie en de toegelaten landen klik hier.

Allereerst mag je de motor absoluut niet starten. Duw de auto eventueel naar een andere plek. Bel +31 88 99 60 111. Buiten onze openingstijden word je doorgeschakeld naar de alarmcentrale. Zij zorgen dat de tank wordt leeggehaald, zodat je de juiste brandstof kan tanken om de rit te vervolgen.

Kosten en eventuele motorschade die hieruit voortkomen zijn volledig voor rekening van de huurder/bestuurder.

Bel +31 88 99 60 111. Buiten onze openingstijden word je doorgeschakeld naar de alarmcentrale. Bij schade vul altijd een schadeformulier in. Maak foto's en neem eventueel contact op met de politie. Voor een uitgebreide uitleg klik hier.

In geval van ruitschade bel je buiten onze openingstijden naar 088-1850500 (123RUIT.nl) of 0800-0828 (Autotaalglas).

De bekeuring of beschikking wordt in 1e instantie naar ons gestuurd. In veel gevallen sturen wij een bezwaarschrift met de gegevens van de huurder/bestuurders, waarna het CJIB de beschikking naar die persoon stuurt. Je krijgt van ons een factuur van €12,10 incl. btw (€10,00 excl.btw) administratiekosten. In de overige gevallen wordt het boetebedrag aan je doorbelast met een verhoging van € 12,10 administratiekosten. Let op dat je altijd alleen het factuurbedrag aan ons betaalt.

De auto mag uiteraard schoon worden ingeleverd, maar dit hoeft niet. Wel worden schoonmaakkosten in rekening gebracht als de auto meer vies is dan bij normaal en redelijk gebruik verwacht mag worden.

Dat kan na overleg. In sommige gevallen kan het langer huren van een specifieke auto lastig worden, maar we zoeken dan uiteraard naar een passende oplossing. Bij langer huren moet je wel borg komen bijbetalen op de vestiging. Lever je de auto eerder in dan betaal je uitsluitend voor de gehuurde dagen met bijbehorend tarief, mits dit niet meer dan een week afwijkt van het aantal gereserveerde dagen.

Nee, er mag absoluut niet worden gerookt. Een volgende huurder wil ook waarschijnlijk graag in een frisse auto rijden.


Na de huur

De huurauto krijg je altijd met een volle tank mee. De vestiging Leiderdorp beschikt over een eigen tankstation. Dit betekent dat je de auto zelf niet hoeft af te tanken, maar dat wij dit voor je kunnen doen. Hiervoor rekenen wij de landelijke brandstofadviesprijs van die dag met een opslag van € 0,20 per liter. Onze vestigingen Leiden, Alphen en Amsterdam beschikken niet over een eigen tankpomp. Wij verzoeken je daarom het voertuig weer vol getankt in te leveren. Daarnaast vragen wij de tankbon te laten zien of achter te laten in de auto. Mocht dit voltanken echter niet mogelijk zijn, dan tanken wij het voertuig voor je af. Voor deze tankservice bereken wij € 9,00 in Leiden, Alphen en Amsterdam. Zie ook Aftankservice.

Wij verzoeken je de borgsom te pinnen. Dit betekent ook dat de eindafrekening en de terugbetaling van het restant van de borg niet contant aan de balie plaatsvindt. Wij houden je geld niet onnodig vast! Daarom storten wij iedere avond (ma t/m vr) de restanten van de borgsommen terug. Dus breng je de auto retour voor 17.30 uur (ma t/m vr) dan gaat diezelfde dag de betaling naar jou er nog uit. Breng je de auto na 17.30 uur retour dan loopt deze met de betaling van de volgende dag mee. Wanneer het voertuig vrijdag na 17.30 uur wordt teruggebracht dan vindt de storting plaats op maandag. De bank verwerkt geen betalingen in het weekend. LET OP! De verwerking bij de bank kan maximaal 3 werkdagen duren.

Ja, de sleutel kun je dan deponeren in de sleutelkluis naast de ingang. Omdat wij de auto niet direct kunnen controleren, blijf je verantwoordelijk voor schade en/of diefstal tot 2 uur na openingstijd.

In de meeste gevallen is dit niet mogelijk. Uitsluitend na overleg en toestemming van de vestiging waar de auto is gehuurd, is het mogelijk, maar dan uitsluitend bij één van de, op deze site vermelde, vestigingen.

 

Heb je een vraag die hier niet bij staat, vul dan het contactformulier in.


HuurMij Amsterdam
HuurMij Amsterdam

Karel Doormanstraat 105e, 1055 VD 020 688 10 15 amsterdam@huurmij.nl

HuurMij Alphen a/d Rijn
HuurMij Alphen a/d Rijn

Handelsweg 14, 2404 CD 0172 426 657 alphen@huurmij.nl

HuurMij Haarlem
HuurMij Haarlem

Koudenhorn 24-30, 2011 JD 023 53 19 131 haarlem@huurmij.nl

HuurMij Leiden
HuurMij Leiden

Pesthuislaan 8, 2333 BA 071 51 34 700 leiden@huurmij.nl

HuurMij Leiderdorp
HuurMij Leiderdorp

Lijnbaan 12, 2352 CK 071 5 820 820 leiderdorp@huurmij.nl